Microsoft 365 SaaS

Microsoft 365 SaaS

Microsoft (365) SaaS

Software as a Service (SaaS) stelt gebruikers in staat om via internet verbinding te maken met toepassingen in de cloud en deze te gebruiken. Voorbeelden zijn e-mail, agendafuncties en kantoorsoftware (zoals Microsoft Office 365).

SaaS biedt een volledige softwareoplossing waarvoor een bedrag per gebruiker per maand wordt betaald. Je huurt als het ware de toepassing zodat de organisatie er gebruik van kan maken. De gehele onderliggende infrastructuur, toepassingssoftware en -gegevens bevinden zich in een datacenter. Microsoft beheert de hardware en software en zorgt dat de gegevens beschikbaar en beveiligd zijn. Met Microsoft SaaS kan een organisatie snel met een toepassing aan de slag, tegen minimale kosten vooraf.

 

Voordelen van Microsoft SaaS

  • Je krijgt toegang tot geavanceerde toepassingen. Om SaaS-toepassingen aan medewerkers te kunnen aanbieden, hoef je geen hardware of software te kopen, installeren, updaten of onderhouden. Hierdoor is een SaaS-model betaalbaar! Zelfs voor organisaties die niet over de middelen beschikken om de benodigde infrastructuur en software zelf te kopen, te implementeren en te beheren.
  • Je betaalt uitsluitend voor wat je gebruikt. Je bespaart ook geld omdat de SaaS-service op- en af kan schalen.
  • Gebruikers kunnen de meeste SaaS-toepassingen rechtstreeks vanuit hun webbrowser uitvoeren, zonder dat ze software hoeven te downloaden en installeren. Dat betekent dat er geen speciale software voor gebruikers aangeschaft en geïnstalleerd hoeft te worden.
  • SaaS maakt het mogelijk om medewerkers eenvoudig mobiel te maken, omdat ze vanaf elke computer of elk mobiel apparaat met een internetverbinding toegang hebben tot SaaS-toepassingen en -gegevens. Je hoeft niet na te denken over het ontwikkelen van toepassingen die op verschillende typen computers en apparaten moeten kunnen werken.
  • Omdat gegevens in de cloud zijn opgeslagen, hebben gebruikers toegang tot hun informatie vanaf elke computer of elk mobiel apparaat met een internetverbinding. En als toepassingsgegevens in de cloud worden bewaard, gaan er nooit gegevens verloren als er een storing optreedt op de computer of het apparaat van een gebruiker.

 

Hoe kunnen wij je helpen?

Wat betekent deze verandering nu voor jouw bedrijf? Microsoft 365 SaaS biedt jouw medewerkers de mogelijkheid om overal gebruik te maken van Word, Excel en Outlook zonder dat er een fysieke server nodig is. De enige voorwaarden: een internetverbinding en de aanschaf van een Microsoft 365 versie. De meeste bedrijven kiezen voor Standard of Premium waarmee ze - voor een vast bedrag per maand per gebruiker - direct de beschikking krijgen over alle toepassingen binnen Microsoft 365. Vervolgens kunnen medewerkers zowel vanuit huis of vanaf kantoor hun bestanden in de cloud openen en bewerken. Dat betekent voor jou als ondernemer minder grote investeringen in hardware en een schaalbaar maandelijkse bedrag per gebruiker.

Afspraak maken

Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij jullie kunnen bieden? Plan dan vrijblijvend een afspraak in met één van onze specialisten!

maak een afspraak
Onze technologieën